Deep Talk-koulutus Oulussa 17.-18.5.2019. Ilmoittaudu 8.5.2019 mennessä!
Aika: 17.-18.5.2019 klo 9-15:00
Paikka: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Koulutussali, Hallituskatu 3, 90100 Oulu
Deep Talk on ryhmille suunnattu kerronnallinen työyhteisön kehittämismenetelmä, joka soveltuu mm. kouluille ja yrityksille. Se perustuu ohjaajan kertomaan voimauttavaan Deep Talk -tarinaan. Se on aikuisversio lapsityöhön suunnatusta Godly Play–menetelmästä.
Kyse on työntekijälle ja työyhteisöille suunnatusta hengellisen minuuden ja voimaantumisen kielestä, jossa opitaan kuuntelemalla ihmisen sisintä.
Kuunnellessaan jotain syvää, alkaa puhua kevyesti. Rentoutuessaan syvän edessä alkaa jumpata sielun lihaksia.
Miten Deep Talk toimii?
1. Kuuntele ja katsele rauhassa hengellinen kertomus työyhteisösi kanssa. Kertomuksia on monia.
2. Ihmettele kertomusta tärkeiden kysymysten avulla. Ääneen tai itsekseen, sielusi jumppaa joka tapauksessa!
3. Työskentele kertomuksen välineillä työyhteisösi tärkeiden kysymysten ja asioiden parissa työnohjaajan ja työtovereidesi kanssa. Uskomattomalla keveydellä voit käsitellä syviä, todellisia ongelmia tai iloja; tavallista työyhteisösi arkea!
4. Elämä on juhla. Aina. Ja suomalaiset juhlivat kahvin äärellä! Pullaa, hedelmää…työyhteisösi päättää, mitä se on.
5. Tunnin vierähdettyä saat vielä ikiaikaisen henkisen harjoituksen. Itsellesi. Ja työyhteisöllesi. Mitä työyhteisössä tapahtuukaan, kun se hengittää syvään ja tekee henkisen harjoituksen..
Lisätietoja:
Osallistumismaksu 30€ (sis. koulutuksen ja kahvit. Omakustanteinen lounas). Sähköinen ilmoittautuminen 8.5.19 mennessä.
Deep Talk -menetelmän kouluttajana toimii Salon seurakunnan lapsityönohjaaja tuula.valkonen@evl.fi.
Kurssilla on mahdollisuus ostaa Deep talk- materiaalipaketti hintaan 60€ (sis. autiomaasäkin ja 40 autiomaaihmistä)
Järj. Oulun hiippakunta ja Rinnalla-hanke (rahoittaja OPH, mukana Turun ja Oulun yliopistot), jonka toiminta keskittyy VASU 2018 -mukaiseen taiteelliseen kokemiseen ja sen kykyyn edistää sosiaalisia taitoja, vuorovaikutusosaamista ja myönteistä minäkuvaa. Se kehittää lapsille soveltuvia, tutkimusperustaisia menetelmiä sosiaalisemotionaalisten taitojen oppimiseen ja tukee varhaiskasvatuksen henkilöstön kykyä käyttää menetelmiä sekä työssään että vanhempia aktivoiden. Keskiössä ovat taidelähtöiset, kirjallisuusterapeuttiset ja kerronnalliset menetelmät (Deep Talk, Learning Story, Pritney, TARU, musiikki). Tavoitteena on luoda lapset osallisina huomioiva, autenttisessa ympäristössä tapahtuva täydennyskoulutuksen malli, joka edistää henkilökunnan yhdessä oppimista ja toiminnan arviointia, kehittää menetelmiä ja lisätä varhaiskasvatuksen tutkijoiden ja opettajien verkostoitumista.
https://sites.utu.fi/rinnalla/