Ehtoollispikarit Tuiran kirkossa

Kirkkoon töihin

Tervetuloa kirkon töihin!

Kirkossa tehdään monenlaisia töitä. On pappeja, kanttoreita, diakoniatyön ja nuoriso- ja lapsityön osaajia. Työntekijöitä tarvitaan myös mm. hallinnon, toimistotyön, viestinnän, tietohallinnon ja kiinteistönhoidon tehtävissä. Tuomiokapitulit hoitavat erityisesti pappien työllistymiseen liittyviä asioita. Niihin liittyen voit olla yhteydessä hiippakuntapastoriin.

Avoimet papin virat hiippakunnassa (linkki alasivulle) Avoimet työpaikat kirkossa (linkki työpaikkatorille)

Nuorisotyöntekijä videoimassa Rotuaarin messua

Opiskelu ja työelämäjaksot

Kirkon alan ammatteihin pätevöittävää koulutusta (linkki ev.fi-sivustolle) järjestetään monissa eri oppilaitoksissa. Kirkko kulkee kirkon alan opiskelijoiden rinnalla jo opiskelujen aikana. Erityisesti seurakuntaharjoittelun aikana ja siihen liittyvissä tapaamisissa on mahdollista pohtia kirkon työtä ja työntekijäksi kasvamista yhdessä seurakuntien ja hiippakunnan työntekijöiden kanssa.

KiTOS-seminaari

Jokainen hiippakunta järjestää vuosittain Kirkon työhön opiskelevien seminaarin (linkki Kitos- sivulle) eli KiTOS-päivän. Päivässä pohditaan, millainen kirkko on työpaikkana ja voisiko kirkko olla sinulle tuleva työnantaja.

Soveltuvuustutkimus

Kirkko edellyttää kaikilta papiksi vihittäviltä teologian opiskelijoiden työpsykologista soveltuvuustutkimusta (linkki evl.fi-sivustolle).  Soveltuvuustutkimukseen kuuluu tuomiokapitulin järjestämä reflektointipäivä.

 

Perhekerhon kävijä istuttaa siemenen multaan

Pappisvihkimys ja diakonian virkaan vihkiminen

Kirkko tarvitsee sitoutuneita työntekijöitä toteuttaessaan tehtäväänsä kutsua ihmisiä Jumalan yhteyteen sekä rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Oulun hiippakunnassa vihitään vuosittain pappeja ja diakoneja kirkon työhön.

 

Messukasukat tuomiokirkon alttarikaiteella odottamassa pappisvihkimystä

Uuden työntekijän tuki

Uuden työntekijän tukeminen on työnantajan tehtävä ja myös sen etu. Tuomiokapituli käyttää seurakuntien ja työntekijöitten tukemiseen työuran alkuvaiheessa perehdytystä, mentorointia ja orientoitumiskoulutusta. Näistä saat lisätietoa allaolevista linkeistä, jotka johtavat tämän sivuston alasivuille.

Näiden lisäksi hiippakunnassa toimii virtuaalisesti kuukausittain kokoontuva uusien kirkkoherrojen ryhmä (UKK-tapaamiset), josta lisätietoja voit kysyä hiippakuntapastorilta.

Kottikärryjä rivissä hautausmaalla

Papiston rekrytointi

Alla linkit näiden sivujen virantäytöstä kertoville alasivuille. Lisätietoja asiasta antaa hiippakuntapastori.

Motoristikirkon pappi kirkkokahveilla kirkon pihalla