Aika: 28.-29.10.2024
Paikka: Oulu
Johtavien nuorisotyöntekijöiden työkokous tarjoaa hedelmällisen alustan seurakunnallisen nuorisotyön johtamisen kehittämiselle. Kokouksesta saat tukea sisältöjohtamiseen ja vertaisverkostojen vahvistamiseen.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: tästä linkistä.
28.10. etkot ovat vapaamuotoinen verkostoitumiseen ja vertaistukeen painottuva ohjelmallinen tilaisuus, johon sisältyy illallinen.
29.10. Työkokous klo 9-16 sisältää johtamistyön ajankohtaisten teemojen käsittelyä ja tutkimustietoa.
Osallistumismaksu 60€, lisäkustannuksia majoituksesta ja ruokailuista. Ohjelma tarkentuu kevään aikana!
Pääjärjestäjänä DIAK, yhteistyössä KNT, Suomen Lähetysseura, LNK, Oulun seurakunnat, Oulun hiippakunta.
Maanantain etkojen ohjelma on seuraava:
- 14.45 Jääkkö nää kahaville? Esteetön kahvila, kahvit ja sämpylä tarjolla, Vanha pappila, Isokatu 17. Kahvilassa:
- klo 15 Tervetuloa Ouluun! Esittäytyminen.
- kahvila ottaa myös vastaan mahdollisesti myöhemmin tutustumiskierroksen aikana saapuvat ja ohjaa eteenpäin tutustumiskierrokselle. Siellä voi myös viipyä kahvitellen, jutellen, pelaillen tai viipyen.
- klo 15.30 Tunneko nää meijät? -tutustumiskierros ryhmissä:
- taustatarinaklubin esittely (esteetön kahvila)
- tutustuminen Domiin ja Vinttiin DOM Second Hand – Oulun seurakunnat ja DOM Vintti – Oulun seurakunnat (ei esteetön tila)
- tutustuminen Walk in -terapiaan Walk in -terapia – Oulun seurakunnat
- Kaikki tilat ovat samassa pihapiirissa Isokatu 17 tai Dom tien toisella puolella, eli hyvin lyhyet siirtymät.
- klo 15 Tervetuloa Ouluun! Esittäytyminen.
Samaan aikaan rinnalla:
-
- klo 17 Tuomiokirkossa Sovintoon -Liikuttava messu * (kts. alta)
- klo 18 omakustanteinen illallinen Kanelissa (hinta 27,50/hlö, alkukeitto, pääruoka, jälkiruoka (menusta lisä-info etkojen alussa), korttimaksumahdollisuutta vielä selvitellään, tarvittaessa maksu laskutuksella).
- Illallisen jälkeen ohjelma jatkuu vapaasti
* Sovintoon -Liikuttava messu
Liikuttava messu Tuomiokirkossa tarjoaa mahdollisuuden kokeilla liikettä ja kehollisuuden huomioimista messussa. Messussa käytetään viikkomessun kaavaa, jonka eri osiin on mahdollisuus osallistua liikkeiden avulla.
Jokainen meistä tulee messuun omaa historiaa mukana kantaen. Toiselle voi olla helppoa ja luonnollista yhdistää messuun liikettä, toinen voi kokea sen itselle vieraaksi. Jokaisen kokemus on aidosti yhtä arvokas, eikä itseä pidä pakottaa johonkin itselle epämiellyttävään. Toisaalta kannattaa käyttää hyväksi mahdollisuus kokeilla jotakin uutta.
Yhteinen liike luo yhteyttä ja myös turvaa, mutta sekään ei varmasti ole kaikkien mieleen. Strukturoitu liike tai ainakin jonkinlaiset raamit yhteiselle liikkeelle, madaltaa kuitenkin osallistumiskynnystä. Liikkeen tuominen messuun on ylipäätään kokonaisvaltaisuuden huomioimista. Siksi se voi olla monella tavalla voimakas kokemus, joka voi herättää syviä ajatuksia omasta kehosta, pystyvyydestä, elämäntilanteesta jne.
Messussa liikettä on lisätty tuttuihin messun osiin. Messuun ei ole tuotu mitään ylimääräistä liikettä vaan on halu näyttää, että tavallinen messu voi olla hyvinkin toiminnallinen pyhyyden kunnioittamista unohtamatta. Osallistujan on itse hyvä tunnustella, mitä messun eri osat itsessä herättävät. Tekisinkö jotakin toisin? Mihin osaan messua en haluasi liikettä tai mihin sitä juuri kaipaisin. Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole. Arvokasta antia ovat osallistujat omat kokemukset ja oivallukset, erityisesti ne, jotka nostavat jostakin vanhasta tutusta uusia näkökulmia. Osallistuja voi myös miettiä itseä ohjaamassa jotakin liikuttavaa hartautta. Kuinka liike voisi tulla luonnolliseksi osaksi hartauselämää? Mitä sen lisääminen vaati itseltä, kollegoilta, tiloilta tai vaikkapa seurakunnan asenneilmapiiriltä.