Aika: 2022
Paikka: verkkoympäristö
Hae vertaiskehittäjävalmennukseen!
Hakuaikaa jatkettu 15.2.2022 saakka.
Vertaiskehittäjät toimivat sparraajina ja arjen työn peileinä sekä kehittämisen tukijoina diakoniatyöntekijöille. Oman työn tutkimisessa on välillä hyvä olla mukana myös ulkopuolista tukea.
Vertaiskehittäjät saavat tehtäväänsä valmennuksen, joka kattaa tietoa ja menetelmiä kehittämiseen sekä itsearviointia ja reflektointia omasta roolista vertaiskehittäjänä. Haku vuoden 2022 valmennukseen on nyt avoinna. Valmennus toteutetaan verkkoympäristössä etätyöskentelynä. Valmennus ajoittuu maaliskuusta marraskuuhun 2022 ja sisältää 3,5 työpäivää. Valmennus on maksuton, mutta valmennukseen hakeutuva sitoutuu toimimaan vertaiskehittäjänä ainakin yhdelle seurakunnalle 3-5pv erikseen sovittavana ajanjaksona.
Vertaiskehittäjän tehtävänä on tukea työn arviointia, tuoda käytännön työkaluja ja mittareita oman työn tutkimiseen, toimia sparrauskaverina ja peilinä, auttaa priorisoimaan työtä, tukea sisäisten ja ulkoisten verkostojen syntymistä sekä kannustaa kokeilemaan. Vertaiskehittäjän rooli kollegoiden tukena painottuu käytännössä pääosin eri asioihin kuin esimerkiksi työnohjauksessa tai työyhteisökonsultoinnissa.
Vertaiskumppanuuden tavoitteet ja kesto määritellään joustavasti aina vertaiskumppanin ja sparrausta toivovan seurakunnan diakoniatyöntekijöiden kesken. Seurakunnalle vertaiskehittäjän työpanos on maksutonta. Ajatuksena on, että vertaiskumppani voi olla 3-5 työpäivää kollegiaalisena apuna ja tukena. Kyseessä on lyhyehkö täsmäapu.
Haku valmennukseen 2022 on nyt avoinna.
Haku 15.2.2022 mennessä ILMOITTAUDU -painikkeella.
Valmennuksen päivämäärät ovat:
• to 31.3.22 klo 9-16
• ma 9.5.22 klo 9-16
• to 6.10.22 klo 12-16
• to 24.11.22 klo 9-15
Valmennus on maksuton, mutta valmennukseen hakeutuva sitoutuu toimimaan vertaiskehittäjänä vähintään kahdelle seurakunnalle 3-5pv (yhteensä siis 6-10pv) seuraavien kolmen vuoden aikana erikseen sovittavina ajanjaksoina. Edellytämme läsnäoloa kaikissa teams-tapaamisissa. Valmennuspäivien lisäksi kokonaisuus sisältää maltillisen kehittämistehtävän, jossa testataan pienimuotoisesti kokeilemalla kehittämisen ideaa omassa työssä.
Valmentajina ja kouluttajina toimivat diakoniajohtaja Seppo Sulkko Kirkkopalveluista ja asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta sekä asiantuntija Mirva Kuikka Oulun hiippakunnan tuomikapitulista. Lisätietoja valmennuksesta kouluttajilta (Seppo Sulkko, Titi Gävert, Mirva Kuikka) sekä hakulomake-lyytilinkin liitetiedostoista.