Etusivu / Tukea työhön / Hiljaisuuden jooga®

Hiljaisuuden jooga®

Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi, joogaopettaja (Yoga Nordic RYT200) ja retriitinohjaaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa joogaharjoitukseen liitetään hiljaisuutta ja avaraa hengellisyyttä. Hiljaisuuden jooga on hiljaisuuden viljelyä koko olemuksella, keholla, mielellä ja hengellä. Se on perustaltaan lempeää perusjoogaa eli lempeää kokonaisvaltaista Hathajoogaa

Vuonna 2018 tälle kristillisen joogan muodolle löytyi sen oma nimi Hiljaisuuden jooga, joka sai rekisteröinnin vuonna 2019, siitä seuraavana vuonna laji sai myös oman logon. Rekisteröinti suojaa harjoituskokonaisuuden perusideaa ja helpottaa sen eteenpäin viemistä sellaisena kuin sen kehittäjä lajin  alun perin tarkoittanut olevan.

Hiljaisuuden jooga sisältää nimensä mukaisesti hiljaisuutta (niin kuuloaistilla havaittavaa kuin mielen tasolla havaittavaa hiljaisuutta) sekä joogaa, joka tuo lajiin fyysiset harjoitukset, hengityksen hallinnan ja mielen keskittymisen.

Harjoituskokonaisuudessa yhdistyvät lempeät kehoa hoitavat liikkeet, hiljentyminen (mielen rauhoittaminen), hengellisyys ja rukous (sisäisen hiljaisuuden kautta avaudutaan hengellisyydelle).

Kaikessa tekemisessä on läsnä armo ja armollisuus – Hiljaisuuden joogan harjoittaminen ei ole  paremmaksi tulemisen tie, mutta sen avulla voi hyväksyvästi ja rauhallisesti tarkastella omaa olemistaan sisältäpäin kokien.  Erittäin keskeistä on myös hellittäminen: ”Voi tuntea kehon kautta miten maa kannattelee ja Jumala kannattelee sinua.”

Säännöllinen harjoitus tuottaa tulosta ja harjoituksessa läsnäolevat elementit rakkaus, hyväksyminen armo alkavat laajemmin tulla todeksi koko elämässä, tämä tuottaa sisäistä rauhaa ja hyvää oloa.

Harjoituksen kautta avautuminen Jumalan rakkaudelle helpottuu, kun keho rauhoittuu ja mieli hiljenee ja voi hyvin.

Mikäli haluat järjestää Hiljaisuuden joogan harjoituksen omassa seurakunnassasi tai omalla työpaikalla tai sinua kiinnostaa kuulla lisää siitä, mitä Hiljaisuuden jooga on, niin olethan rohkeasti yhteydessä Hiljaisuuden joogan ohjaaja Hannele Heinoseen: hannele.heinonen@evl.fi / 044-745 3850. Hannele on valmistunut Hiljaisuuden joogan ohjaajaksi syksyllä 2022.