Tuomiokirkon lasimaalaus
Etusivu / Päätöksenteko / Kiinteistö- ja maanvuokra-asiat

Kiinteistö- ja maanvuokra-asiat

KL 3:27 mukaan (1.7.2023 alkaen) Seurakunta voi myydä, vaihtaa tai muuten luovuttaa tai antaa vuokralle vähintään 10 vuodeksi kiinteää omaisuuttaan tarjouskilpailulla. Tarjouskilpailun on oltava avoin ja siitä on tiedotettava riittävästi.  Jos seurakunta luovuttaa ja antaa vuokralle vähintään kymmeneksi vuodeksi kiinteää omaisuutta ilman tarjouskilpailua, puolueettoman asiantuntijan on arvioitava kiinteistön markkina-arvo tai markkinaperusteinen vuokrataso.

Ennen kesäkuun 2023 loppua vireille tulleet kiinteistöjen luovutukset ja maanvuokra-asiat käsitellään edellisen lainsäädännön mukaisesti (alistusmenettely).

Kiinteistöstrategia

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi kokouksessaan 23.2.2021 seurakunnille ja seurakuntayhtymille tarkoitetun kiinteistöstrategiamallin ja -ohjeen. Materiaalin on tuottanut kirkkohallituksen virastokollegion lokakuussa 2020 asettama työryhmä.

Jos olet kirkkoverkossa löydät kiinteistöstrategiamallin, siihen liittyvät ohjeet sekä taulukot Sakastin verkkosivulta kohdasta: kiinteistöt ja maankäyttö / Kiinteistöstrategia / Kiinteistöstrategiamalli seurakunnille.

Tässä linkki Word-tiedostoon, jota voi käyttää pohjana seurakuntanne työskentelyssä: Kiinteistöstrategiamalli 25.5.2021

 

Sivu päivitetty 27.9.2023