Synodaalikokous 2022
Etusivu / Tukea työhön / Synodaalikokous 2022

Synodaalikokous 2022

Oulun hiippakunnan synodaalikokous järjestetään 27.-28.9.2022 Hotelli Lasaretin tiloissa Oulussa. Synodaalikokoukseen kutsutaan kaikki hiippakunnan kirjoissa olevat papit ja lehtorit.

Seurakunnan, seurakuntayhtymän, tuomiokapitulin tai kirkon virassa tai työsuhteessa toimivalle papille tai lehtorille synodaalikokous on virkatehtävä. Muiden työnantajien palveluksessa olevin pappien ja lehtorien ja eläkkeellä olevien pappien ja lehtorien toivotaan osallistuvan synodaalikokoukseen mahdollisimman runsaslukuisesti, mutta virkavelvollisuutta siihen ei ole.

Kirkkojärjestyksen 18 luvun 9 §:n mukaan:

Piispa, arkkihiippakunnassa arkkipiispa, kutsuu hiippakuntansa papit ja lehtorit vähintään joka kuudes vuosi synodaalikokoukseen, jonka tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hoitoa ja muuta kirkon toimintaa ja hallintoa koskevia asioita.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Oulun hiippakunnan synodaalikokoukseen avataan 1.4.2022. Ilmoittautumisohjeet ja linkki ilmoittautumiseen lähetetään maaliskuun aikana sähköpostitse. Jos tuomiokapitulilla ei ole tiedossa sähköpostiosoitettanne, saatte kirjeen kotiin huhtikuun alkupuolella. Ilmoittautumisaika päättyy 31.5.2022. Jos aktiivipalveluksessa (seurakunnan virassa) olevalla papilla on ylivoimainen este osallistua, tulee hänen olla suoraan yhteydessä hiippakuntadekaaniin ja keskustella asiasta hänen kanssaan.

Ohjelma

Pääluentojen pitäjinä toimivat piispa emeritus Eero Huovinen ja kirkon lähetystyön keskuksen vt. johtaja, teologian tohtori Elina Hellqvist.
Kokouksen ohjelma avautuu pdf-tiedostoksi tästä linkistä.

Kokouksen pukukoodi

Kokoukseen pukeudutaan virkapaitaan ja arkipukuun.
Lisätietoja papin ja lehtorin virkapukeutumisesta, tästä linkistä.

Kustannukset

Hiippakunta vastaa synodaalikokouksen kustannuksista matkakuluja lukuun ottamatta. Toivottavaa on, että järjestetään alueellisia tai rovastikunnallisia yhteiskyytejä, ja niitä tarjotaan myös eläkkeellä oleville papeille. Lääninrovasteja pyydetään olemaan aloitteellisia yhteiskuljetusten järjestämisessä. Toinen poikkeus on, että Oulun tuomiorovastikunnan ja Limingan rovastikunnan osanottajille hiippakunta ei kustanna lyhyen etäisyyden vuoksi hotellimajoitusta. Hiippakunta vastaa ensimmäisen päivän juhlaillallisen kustannuksista.

Peruuttaminen

Ilmoita peruuntumisesta välittömästi sähköpostiosoitteeseen: aino.hartikka@evl.fi tai soita 040 744 7010/toimistosihteeri Aino Hartikka.
Mikäli peruutus tapahtuu alle kaksi viikkoa ennen kokouksen alkua, hiippakunta perii mahdollisesti peruutuksesta aiheutuneet kustannukset, vaikka kyseessä on maksuton tilaisuus.

Synodaalikirja

Synodaalikirja ilmestyy 1.8. vain sähköisessä muodossa. Lähetämme linkin kirjaan kaikille, kenen sähköposti meillä on tiedossa.

Instagram

Synodaalikokouksen hästäg Instagramissa on #synodaali22